Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας 20 Μαρτίου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ – WORLD ORAL HEALTH DAY
20 ΜΑΡΤΙΟΥ/20 MARCH 202
4

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως ήδη γνωρίζετε η Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία (FDI) έχει υιοθετήσει την 20η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας (World Oral Health Day).

Το φετινό μήνυμα που προβάλλεται διεθνώς από την FDI είναι: «Χαρούμενο και Υγιές Στόμα για ένα Χαρούμενο και Υγιές Σώμα» !!!

Στα πλαίσια του κοινωνικού προσώπου το οποίο προβάλλει ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος και επ’ ευκαιρίας του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας 2024, ο Σύλλογος προτρέπει τους ιδιώτες Οδοντίατρους να προβούν εθελοντικά σε δωρεάν εξέταση των δοντιών και της στοματικής κοιλότητας του πληθυσμού για την εβδομάδα από 18 μέχρι 22 Μαρτίου 2024.

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή του Συλλόγου θα πραγματοποιούν την δωρεάν εξέταση στα Οδοντιατρεία τους κατόπιν τηλεφωνικής διευθέτησης (ραντεβού) με τον ασθενή που το επιθυμεί.

Επισυνάπτεται ενημερωτικό υλικό με σκοπό την προώθηση της Στοματικής Υγείας και την ευρύτερη ενημέρωση του Κοινού.

Το υλικό αυτό μπορείτε να:

-δείξετε ή να δώσετε στους ασθενείς σας,

-να ενημερώσετε μαθητές,

-να αναρτήσετε στη προσωπική σας σελίδα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram, κλπ)

-να αναπτύξετε κατά την παρουσίαση σας σε τηλεοπτικές ή/και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να προβάλετε το video αποκλειστικής παραγωγής του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας (επισυνάπτεται πιο κάτω)

Υπενθυμίζουμε ότι για εγκαιρότερη ενημέρωση, ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος διατηρεί σελίδα στο Facebook ως “Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος”.  Όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν μπορούν να ακολουθούν και να ενημερώνονται από την σελίδα μας κάνοντας ένα απλό αίτημα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Αντώνιος Αντωνίου                               Ελένη Αττίκη

          Πρόεδρος                                       Γραμματέας